Psykoterapeutti, psykologi Mari Saukkonen

Etusivu
Palvelut
Ratkaisukeskeinen psykoterapia
Pariterapia
Coaching
Yhteystiedot ja ajanvaraus
Palvelut

Olen 60-luvulla syntynyt laillistettu psykologi, valtiotieteen maisteri ja Valviran hyväksymä ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (Kelan VET-pätevyys). Työskentelen integratiivisesti, tavoite-suuntautuneesti ja ratkaisukeskeisesti hyödyntäen samalla tarpeen mukaan esim. kognitiivisen psykoterapian elementtejä, sensorimotorista psykoterapiaa, EMDR-menetelmää ja hypnoterapiaa.

Tarjoan tukeani eri ikäisille, syystä tai toisesta askarruttavassa elämäntilanteessa oleville aikuisille. Ratkaisukeskeistä työskentelytapaa voidaan soveltaa monissa erilaisissa tilanteissa. Esimerkiksi elämänkriisit, uupumus, masennus, ahdistus, vaikeudet ihmissuhteissa, opiskelussa tai työssä ovat usein terapiaan hakeutumisen taustalla.

Palveluitani ovat
  • ratkaisu- ja voimavarakeskeinen psykoterapia, konsultointi ja neuvonta
  • EMDR- menetelmän hyödyntäminen osana terapiaa, sensorimotorinen psykoterapia ja hypnoterapia
  • yksilöpsykoterapia (KELA-oikeuksin 16 vuotta täyttäneille, VET-pätevyys)
  • pariterapia
  • yksilötyönohjaus esim. terveydenhuoltoalalla työskenteleville.

    Tapaamisten määrästä ja tiheydestä sovitaan asiakkaan kanssa asiakkaan tarpeen mukaan; toisinaan jo yksi käynti voi kirkastaa ajatuksia, toisinaan käyntikertoja on 5-20 ja joskus tätäkin enemmän. Tapaamisia voi olla viikoittain, useimmissa tapauksissa kuitenkin 2-4 viikon välein.

    "Etsitään sellaisia olemisen, ajattelemisen ja tekemisen tapoja, jotka toimivat juuri Sinun kohdallasi. Rakennetaan pala palalta polkua halutun muutoksen suuntaan."